Türkiye'nin Her Yerinden 0 212 224 27 30 ve 0 532 300 23 29 Numaralı Telefonlardan Bizlere Ulaşabilirsiniz.

Almanya Aile ziyaret vizesi; Başvuru Merkezinden Almanya Schengen Vizesi (C tipi) için, 90 güne kadar turistik, ticari, aile ve arkadaş ziyareti, kültürel, kurs vb. amaçla yapacağınız kısa süreli vize başvurular için gerekli belgeler;

Hatırlatmalar

– Sunulacak olan tüm belgelerin güncel olduğundan emin olunuz. (Son 3 aya ait belgeler)
– Bu bölümde belirtilen belgelere ek olarak konsolosluğu farklı belge veya belgeler sunmanızı isteyebilir. Belgelerin eksikliği, Schengen kuralları dahilinde başvurunuzun reddedilmesine sebebiyet verebilir.
– İlk kez başvuru yapacak olan kişiler faaliyet belgesi, oda kayıt belgeleri orijinal olacak
– Aile Ziyareti için gelen davetiye’nin sunulması zorunludur.
– Son 60 ay içerisinde, herhangi bir Schengen ülkesine parmak izi (VIS) verdiyseniz, şahsen başvurmanız gerekmemektedir. Firmamız tarafından sizin adınıza gerçekleşecektir.

Şirket Sahibi ve Firma Ortakları İçin

– Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
– Fotoğraf (3 ay içinde çekilmiş 2 adet yeni çekilmiş biometrik özelliklere sahip)
– Şirket antetli kağıdına, kaşeli ve imzalı, konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi
– Faaliyet belgesi (Güncel tarihli)
– Vergi levhası (Son dönem)
– İmza sirküleri (Güncel tarihli)
– Ticaret sicil gazetesi
– Aile Ziyareti için gelen Davetiye
– Bağ-kur Dökümü (E-Devlet üzerinden alınabilir)
– Şirket yada Şahşi Banka hesap hareketleri dökümü (3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
– Gayrimenkul evrakları (Tapu, arsa, araç ruhsatı gibi)
– Nüfus cüzdanı fotokopisi
– Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Orijinal ve yeni tarihli)

Şirket Çalışanları İçin

– Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
– Fotoğraf (3 ay içinde çekilmiş 2 adet yeni çekilmiş biometrik özelliklere sahip)
– Şirketin antetli kağıdına yazılmış, kişinin pozisyonunu, işe başlama tarihini, maaşını, izinli olduğu süreyi ve dönüşünde işe devam edeceğini teyid eden konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi
– Faaliyet belgesi (Güncel tarihli)
– Vergi levhası (Son dönem)
– İmza sirküleri (Güncel tarihli)
– Ticaret sicil gazetesi
– Aile Ziyareti için gelen Davetiye
– SSK İşe giriş bildirgesi
– SGK Hizmet dökümü (E-Devlet üzerinden alınıp barkotlu olacak)
– Maaş Bordrosu (Son 3 ay, imza ve kaşelenmiş olacak)
– Şahşi Banka hesap hareketleri dökümü (3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
– Gayrimenkul evrakları (Tapu, arsa, araç ruhsatı gibi)
– Nüfus cüzdanı fotokopisi
– Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Orijinal ve yeni tarihli)

Serbest Meslek Sahipleri İçin

– Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
– Fotoğraf (3 ay içinde çekilmiş 2 adet yeni çekilmiş biometrik özelliklere sahip)
– Şirket antetli kağıdına, kaşeli ve imzalı, konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi
– Oda sicil kaydı (Varsa yeni orijinal olacak)
– Vergi levhası (Son dönem)
– İmza sirküleri (Güncel tarihli)
– Aile Ziyareti için gelen Davetiye
– Bağ-kur Dökümü (E-Devlet üzerinden alınabilir)
– Şahsi banka hesap hareketleri dökümü (3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
– Gayrimenkul evrakları (Tapu, arsa, araç ruhsatı gibi)
– Nüfus cüzdanı fotokopisi
– Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Orijinal ve yeni tarihli)

Avukatlar İçin

– Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
– Fotoğraf (3 ay içinde çekilmiş 2 adet yeni çekilmiş biometrik özelliklere sahip)
– Konsolosluğa hitaben yazılmış kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi
– Baro’dan belge (Varsa yeni orijinal olacak)
– Aile Ziyareti için gelen Davetiye
– Vergi levhası (Son dönem)
– İmza sirküleri (Güncel tarihli)
– Avukatlık Belgesi
– Şahsi banka hesap hareketleri dökümü (3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
– Gayrimenkul evrakları (Tapu, arsa, araç ruhsatı gibi)
– Nüfus cüzdanı fotokopisi
– Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Orijinal ve yeni tarihli)

Çiftçiler İçin

– Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
– Fotoğraf (3 ay içinde çekilmiş 2 adet yeni çekilmiş biometrik özelliklere sahip)
– Konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi
– Aile Ziyareti için gelen Davetiye
– Ziraat odasından çiftçilik belgesi (Orijinal ve yeni tarihli)
– Bağ-kur Dökümü (E-Devlet üzerinden alınabilir)
– Banka hesap hareketleri dökümü (3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
– Gayrimenkul evrakları (Tapu, arsa, araç ruhsatı gibi)
– Nüfus cüzdanı fotokopisi
– Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Orijinal ve yeni tarihli)

Kamu Çalışanları İçin

– Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
– Fotoğraf (3 ay içinde çekilmiş 2 adet yeni çekilmiş biometrik özelliklere sahip)
– Bağlı bulunduğu makamdan onaylı görev ve izin yazısı
– Resmi kurum görev kimlik kartı fotokopisi (Önlü arkalı)
– Maaş bordrosu (Son 3 ay, imza ve kaşelenmiş olacak)
– Banka hesap hareketleri dökümü (3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
– Gayrimenkul evrakları (Tapu, arsa, araç ruhsatı gibi)
– Nüfus cüzdanı fotokopisi
– Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Orijinal ve yeni tarihli)

Emekliler İçin

– Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
– Fotoğraf (3 ay içinde çekilmiş 2 adet yeni çekilmiş biometrik özelliklere sahip)
– Konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi
– Emekli cüzdanı veya Emekli yazısı (Emekli olduğu kurumdan)
– Aile Ziyareti için gelen Davetiye
– Maaş dökümü (Emekli maaşı alınan bankadan, son 3 aylık)
– Banka hesap hareketleri dökümü (3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
– Gayrimenkul evrakları (Tapu, arsa, araç ruhsatı gibi)
– Nüfus cüzdanı fotokopisi
– Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Orijinal ve yeni tarihli)

Ev Hanımları İçin

– Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
– Fotoğraf (3 ay içinde çekilmiş 2 adet yeni çekilmiş biometrik özelliklere sahip)
– Konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi
– Aile Ziyareti için gelen Davetiye
– Ailenin geçimi sağlayan kişilerin, gelirlerini belirten evraklar
– Geçimi sağlayan kişilerin, şahsi Banka hesap hareketleri dökümü (3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
– Evlilik Cüzdan (2-3 sayfasının fotokopisi)
– Nüfus cüzdanı fotokopisi
– Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Orijinal ve yeni tarihli – Evlenmeden öncesi ve sonrası)

Öğrenci Ve Çocuklar İçin

– Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
– Fotoğraf (3 ay içinde çekilmiş 2 adet yeni çekilmiş biometrik özelliklere sahip)
– Öğrenci Belgesi (Aslı)
– Aile Ziyareti için gelen Davetiye
– 18 yaşından küçük ise, anne ve babadan seyahat izni için noter tasdikli muvaffakatname (Orijinal ve yeni tarihli)
– Konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi
– Öğrencinin geçimi sağlayan kişilerin, gelirlerini belirten evraklar
– Geçimi sağlayan kişilerin, şahsi Banka hesap hareketleri dökümü (3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
– Nüfus cüzdanı fotokopisi
– Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Orijinal ve yeni tarihli)

Sigorta

– 30.000 Euro tutarında, Schengen bölgesindeki tüm seyahat sürenizi kapsayacak şekilde geçerli olan seyahat sağlık sigortası (Firmamız tarafından temin edilecektir.)